Link Building Tehnike

                     

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 778

Blog o Vašim i našim interesovanjima :)

Šta su široki linkovi u SEO-u .

Posted od na in Link building
  • Veličina fonta: Veći Manji
  • Pregledi: 5757
  • 0 Comments
  • Prijavite se za ovu kategoriju
  • Štampa
  • Prijavite ovaj post

Wide links (kao što sama reč kaže šitoki linkovi) se javljaju na svim stranicama web sajta. Ranije je bila praksa da webmasteri sajtova ostvaljaju što više linkova na bilo kojim mestima da se uradi što bolje off page otimizacija, ovo je black hat praksa koja se više ne preporučuje niti ih Google više uvažava.

Ako želite da poboljšate SEO optimizaciju svog sajta mora se uvažavati gradnja Penguin link strategije. Nije važno dali imate jedan ili 50 linkova Google ih gleda kao jedan link, ako je sa relevantnijeg sajta to bolje, ako nije možete iamti psledice u zavisnosti koji sajt ukazuje na vaš sajt, u najboljem slučaju proći ćete bez uvažavanja tog linka.

Mogu li ja da koristim široke linkove ?

Današnja praksa Googlea je da se široki linkovi pojavljuju prirodno. Možete imati Copyright linkove koji treba da se pojavljuju na svakoj stranici sajta, ako se na taj način koriste da služe nekoj svrsi, onda ih koristite.
Google-ov glavni inženjer za borbu protiv web spam-a Matt Cutts je rekao, ako Gogole na bilo koji način zaključi da su široki linkovi korišćeni u komercijalne svrhe ili ako su linkovi koje ostavljate irelevantni vašem sajtu, to vas može odvesti u sandbox, a to treba svi da se trudimo da izbegnemo.

Kako da ih koristim ?

Koristite ih veoma oskudno. Nije važno dali su to linkovi koji se nalaze na vašem sajtu ili su linkovi koji ukazuju na vaš sajt sa drugih web sajtova, koistite ih veoma pažljivo i koristie no-follow atribut da kažete Google-u da ih ne indeksira i da se osigurate da neće posmatrati vaš sajt kao da pokušava da ga izmanipuliše i zbog toga da vaš sajt bude obelžen kao spam. Nmojte da ih koristite ako je su linkovi koji ostavljate irelevannti temi vašeg sajta, na primer recimo da vaš sajt govori o prirodnim lepotama Srbije, a na sajtu želite da ostavite linkove koji koji ukazuju na sajtove za npr. Kocku, takve linkove ne ostvaljajte na vašem sajtu, i obrnutu za linkove na drugim sajtovima, ako sajt govori o kocki a vi želite da ostvite vaš link koji govori o prirodnim lepotama Srbije, ne otavljajte vaše linkove na takvim irelevantnim sajtovima da ne biste imali problem posle sa sandbboxom i problemom i plaćanjem čišćenja backlinkova.

Članak objavljen iz Belgrade, Serbia Uvećaj mapu
Ocenite članak:
1

Komentara

  • Ni jedan komentar još nije objavljen

Ostavite komentar

Gost 21/02/2018

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

apachelinuxmysqljoomlawordpressdrupalmagento

 

Izuzetan tim mladih ljudi saradnja sa njima nam je pomogla u pokretranju jednog sektora našeg poslovanja u posao za koji su ovi fantastični momci uradili SEO optimizaciju. Preporuka !

 

- Miloš Novaković "Eurolift IE"

Već dugo sarađujemo sa ovom fantastičnom agencijom, prezadovoljni smo njihovim uslugama čak i urade više nego što se dogovorimo. Svaka preporuka!

- Ilija Kosovac "Elpos d.o.o."

Kontakt

SEOs Internet Marketing agencija

Slanački put 11, Višnjička Banja 11060 Beograd

+381 11/299 44 72

+381 60 678 80 80