SEO Generalno

                     

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 778

Blog o Vašim i našim interesovanjima :)

Najčešće greške i kako ih izbeći

Posted od na in generalno seo
 • Veličina fonta: Veći Manji
 • Pregledi: 1719
 • 0 Comments
 • Prijavite se za ovu kategoriju
 • Štampa
 • Prijavite ovaj post

SEO optimzacija je jedna od dinamičnijih disciplina što se nas tiče na čitavom polju ITja, samim tim veoma izazovna disciplina. Ukoliko imate nameru da se bavite optimizacijom sajta prikazaćemo vam 5 najčešćih SEO grešaka na koje smo nailazili do sad, mislimo da se veoma lako mogu izbeći uz malo truda i zato ih delimo sa vama. Uostalom, ako često obnavljate vaš sadržaj održavate korak sa SEO promenama izbegavanje ovih grešaka nije  težak zadatak.

Ukaujemo vam na sledeće greške koje treba da izbegavate.

 • Istraživanje ključnih reči:

 

Vrlo često dolazi do toga da slabo istraživanje ključnih reči za vašu nišu (branšu) dovodi do loših rezultata na SERP. Zapamtite da se vaš sajt prikazuje na rezultatima pretrage pretraživača na osnovu ključnih reči I njihove optimizacije, tako da je na vama koliko ćete vremena provesti u istraživanju ključnih reči od toga direktno zavise rezultati na pretraživačima i kakav sadržaj treba da pišete.

  1. Povratni linkovi lošeg kvaliteta:

Ovo je najčešći razlog jer većina ne razume da je kvalitet važniji od kvaniteta. Najbolje da zapamtite da loši (nekvalitetni linkovi) su oni sa sajtova koji su označeni kao “spam”, ne važnih sajtova za vaš web sajt ili sa sajtova koji postoje zbog razmene linkova. Ako imate povratne linkove sa takvih sajtova to rezultira samo niskim prikazivanjem vašeg sajta na SERP (search engine result page).

  1. Kakvi sajtovi nisu SEO friendly:

Kada razvijate vaš web sajt  morate da mislite o tome da on bude lak za čitanje za pretraživače. Naravno ako želite da se vaš  visoko ragira I da ima visok PR na Google-u, ali prekomerna upotreba slika na sajtu, flash animacija, javascript I W3C ne prihvatljivih sajtova utiče na index vaše web stranice

  1. Redovno osvežavanje:

Redovno osvežavanje vaše web stranice je ključno ako hoćete da ostanete u trci sa vašom konkurencijom, i da se visoko rangirate. Trebate redovno da osvežavate vaš web sajt sa novim sadržajem da ne biste podbacili u pozciji na Google-u.

 1. Usmeri se na pretraživače i na korisike:

U nameri da postignete visoko rangiranje, trebate da se usmerite prvenstveno na korisnike koji će da čitajui vaš blog/sajt ali ne ispuštajući pretraživače iz vidokruga  I ono što njima godi. Ako je pretraživač zadovoljan rasporedom svih elemenata na vašem sajtu to samim tim povećava rang vaše web stranice a samim ti I više saobraćaja ka vašoj stranici. Ali ako niste pratili SEO postupke kada ste pravili vaš sajt možete izgubiti šansu da se dobro rangirate I poboljštae vidljivost za vašu kompaniju.


Kontkatirajte nas da saznate više o SEO grešakama I kako da ih izbegavate

Članak objavljen iz Stari Grad, Serbia Uvećaj mapu
Ocenite članak:
1
Tagovi: seo greške

Komentara

 • Ni jedan komentar još nije objavljen

Ostavite komentar

Gost 21/02/2018

apachelinuxmysqljoomlawordpressdrupalmagento

 

Izuzetan tim mladih ljudi saradnja sa njima nam je pomogla u pokretranju jednog sektora našeg poslovanja u posao za koji su ovi fantastični momci uradili SEO optimizaciju. Preporuka !

 

- Miloš Novaković "Eurolift IE"

Već dugo sarađujemo sa ovom fantastičnom agencijom, prezadovoljni smo njihovim uslugama čak i urade više nego što se dogovorimo. Svaka preporuka!

- Ilija Kosovac "Elpos d.o.o."

Kontakt

SEOs Internet Marketing agencija

Slanački put 11, Višnjička Banja 11060 Beograd

+381 11/299 44 72

+381 60 678 80 80